Ankara'da terör örgütü IŞİD üyesi oldukları iddiasıyla 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 3'u tutuklu 14 sanık ve avukatları katıldı. Duruşma, kimlik tespitinin ardından sanıkların beyanlarının alınmasıyla başladı.

Tutuklu sanık Mehdi Tatlıbal, hakkındaki suçlamaları reddederek, önceki savunmasını yineledi ve beraat talebinde bulundu.

Tutuklu yargılanan Ahmet Deligöz de hiçbir terör örgütüyle bağlantısı olmadığını savunarak, tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Kemal Yaradılmış da herhangi bir örgütle bağlantısının bulunmadığını öne sürdü ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Tatlıbal, Deligöz ve Yaradılmış'ın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine, firari sanıklar Bayram ve Sürhan Tatlıbal hakkındaki yakalama kararının da devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Tahliye kararının ardından davada tutuklu sanık kalmadı.

İDDİANAME

İddianamede, şüphelilerin "terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Şüphelilerin, Türkiye'yi Dar'ül Harp (Savaş Diyarı) olarak gördükleri, geçerli olan demokratik cumhuriyet düzenini "tağuti düzen" olarak niteledikleri kaydedilen iddianamede, "Seçimlerde oy kullanmak, çocuklarını okula göndermek, devlet kurumlarında çalışmak, devlet imamlarının arkasında namaz kılmak, askerlik yapmak, avukat tutmak, mahkemeye başvurmak, kanunların gerektirdiği kurallara uymak gibi hareketleri "küfür" (dinden çıkma) sebebi gördükleri ve bunları yapanları kafir olarak adlandırdıkları anlaşılmıştır" değerlendirilmesine yer verildi.