NEŞET KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da 61 yaşındaki annesi Selime Özdemir'i yumruklayarak 2 bin 500 lira parasını gasp etmeye çalıştığı iddia edilen 40 yaşındaki inşaat ustası Abdulkadir Özdemir'in 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Tutuklu yargılanacak olan Özdemir, "Annem terlikle bana vurunca ben de bir iki tokat attım" dedi.

Çukurova ilçesi 2000 Evler Mahallesi'nde oturan Selime Özdemir, iddiaya göre, 9 Ağustos'ta kendisinden 2 bin 500 lira para isteyen uyuşturucu bağımlısı oğlu Abdulkadir Özdemir tarafından bu parayı vermediği gerekçesiyle tekme tokat dövüldü. Hastanelik olan kadın, taburcu olduktan sonra gözleri ve vücudunun değişik yerleri mor halde savcılığa oğlunu şikayet etti.

Cinayet Bürosu ekipleri, annesini döverek gasp etmeye çalıştığı öne sürülen Abdulkadir Özdemir'i yakaladı. Tutuklanan Özdemir hakkındaki soruşturma tamamlanarak Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle gaspa teşebbüs" suçundan dava açıldı. 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenen Özdemir, önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.

"ANNEM KAFAMA OKLAVAYLA VURDU"
Vurduğu yumruk ve tokatlarla annesinin gözlerini morartan Özdemir, tutuklandığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde, "Döner salonu açmam için ben parayı babamdan istedim. Babam da bayramdan sonra kredi çekip vereceğini söyledi. Annem kafama terlik fırlatıp hakaret etmeye başladı. Anneme üzerime gelmemesini söyledim. Bu kez oklavayla kafama vurunca, oklavayı elinden alıp kendisine tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Olaydan sonra annemin elini öpüp barışmıştık" dedi.

"OĞLUMU EVDEN UZAK TUTUN"
Selime Özdemir ise, "Oğlum esrar ve tiner kullanır. Benden 2 bin 500 lira istedi. Paramın olmadığını, veremeyeceğimi söyleyince beni çok kötü dövdü. Oğlumun evden uzaklaştırılıp, tedavi görmesini istiyorum. Oğlum evliydi, eşi kendisini uyuşturucu kullandığı için terk etti" diyerek oğlundan şikayetçi olmuştu.