Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde verilen bilgiye göre haydutlukla mücadele ve bölge ülkeleri deniz kuvvetleri arasındaki ikili ilişkileri geliştirme kapsamında liman ziyaretlerine devam eden Türk Deniz Görev Grubu (TDGG), Tümamiral Sinan Ertuğrul komutasında 7 Temmuz 2011 tarihinde Mumbai/Hindistan limanına intikal etti.
Yerel makamları ziyaret kapsamında; TDGG Komutanı Tümamiral Sinan Ertuğrul tarafından, Hindistan Batı Deniz Saha Komutanlığı Suüstü Gemileri Filosu Komutanı Tümamiral Girish Luthra ziyaret edildi. 7 Temmuz akşamı, TDGG Komutanı Tümamiral ev sahipliğinde TCG GEMLİK fırkateyninde düzenlenen resepsiyon; yoğun yağışa karşın, gerek Hindistan Deniz Kuvvetlerinin gerekse de Mumbai'de bulunan diplomatik makamların geniş katılımıyla samimi bir ortamda gerçekleşti. Ertesi gün TDGG Bandosu tarafından Hindistan Batı Saha Komutanlığı Mulla Sinema salonunda icra edilen konser, büyük bir ilgiyle izlendi. TDGG unsurları 10 Temmuz 2011 tarihinde liman ziyaretini tamamlayarak Mumbai/Hindistan'dan ayrılmış ve Hindistan Deniz Kuvvetleri unsurları ile eğitimler gerçekleştirdi.
Birliğin Hindistan ziyaretiyle ilgili karelere Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde de yer verildi.
Balyoz Suga Harekât Planı eklerinde adı geçtiği iddia edilen Ertuğrul, bu kapsamda savcılara ifade vermiş ve serbest bırakılmıştı. Suçlamaları reddeden Ertuğrul hakkında, ilk Balyoz iddianamesinde takipsizlik verilmişti. Daha sonra İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi bu kez İkinci Balyoz iddianamesinde Ertuğrul hakkında yakalama emri çıkarmıştı.(ANKA)