Emekli Albay Arif Doğan, öğleden sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Planlı bir geliş olmadığını belirten Doğan, arkadaşı olan bir savcıyı yeni göreve başlaması nedeniyle ziyarete geldiğini kaydetti. Özel yetkili olarak yeni görevlendirilen Savcı Mehmet Murat Dalkılıç olduğu belirtilen savcının raporlu olduğu için adliyede bulunmadığının söylenmesi üzerine Doğan, ilginç bir ifade kullandı. Doğan, "Anlaşılmıştır. Ben de zabıtayım. Bazen varlar yok olur. Haklısınız. Teşekkür ederim." karşılığını verdi.

Adliyeye gelmesinin dün, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında itirafçıları kullandığı ve onların suçlarını örttüğü şeklinde suçlamalarda bulunan Sedat Peker'in ifadesiyle alakası olup olmadığı sorulan Doğan, "Sedat Peker'in o ifadesini ben günler aylar önce basında söyledim. Dedimki Hanefi Avcı benim aleyhimde şahitlik yapmış. Herkes otursun oturduğu yerde. Siz sayın başkan dedim duruşmada, bana soru soracağınıza gidin Hanefi Avcı'ya sorun. Siz beni yargılamayın. Ben 21 yıl dağlarda çarpışmış biriyim." dedi.

Kürt aydın Kemal Burkay'ın Türkiye'ye dönmesini ve karşılanmasını eleştiren Doğan, "PKK'yı kuran adamı 30-40 sene sonra karşılıyor bu TC. O adam Apocuları kurdu. Gelsin benimle konuşsun. Bir kahraman gibi, Haburdakilerini karşıladığı gibi karşılıyor. Nereye gidiyor TC."

Doğu ve Güneydoğu ile ilgili tek bir çözüm olduğunu savunan Doğan, "Bu çözümüde hiç çekinmiyorum. Dünyaya duyurun. Bir yerde gerilla varsa kontrgerilla da vardır. Adam çıkıyor diyor ki 'senin askerlerinin yanında benim de 10 tane gerillam ölmüştür.' diyor. Bu ne demektir?" diye konuştu.

Doğan daha sonra tekrar aracına binerek adliyeden ayrıldı.


Cihan