ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen’in 2006’daki şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında “delilleri karartmak”la suçlanan ve o dönem Başbilen’in intiharıyla ilgili incelemeyi yürüten Pursaklar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubay ifade vermeye gitmeyince zorla getirilmesi için karar çıktı. ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen’in şüpheli ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada dosyada var olduğu iddia edilen intihar mektubu Başbilen’in ASELSAN’daki ofisindeki bilgisayarda bulunamadı.
Bunun üzerine soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, jandarma tarafından inceleme sonrası dosyaya konulan mektubun nerede olduğunu Jandarma yetkililerine sordu. Jandarma, mektubun 7 Temmuz 2006’da Başbilen’in intihar ettiği araçta bulunan bir harici bellek içerisinde bulunduğunu bildirince savcılık, belleği istedi. Jandarma, belleğin kaybolduğunu öne sürünce savcılık bu kez, olay yeri incelemesini yapan ve Başbilen’in ASELSAN’daki ofisindeki aramalarda görev alan bir subay ve bir astsubay hakkında soruşturma başlattı.

Subay geldi astsubay gelmedi

Subay soruşturma kapsamında ifade verirken astsubay ifade vermeye gelmedi. Bunun üzerine savcı Murat Demir, astsubay hakkında zorla getirtme kararı çıkarttı. Başbilen’in aracında bulunduğu öne sürülen mektupta ıslak imza olmadığı tespit edilirken savcılığın ıslak imzasız olan ve Başbilen’in evinde ve ofisinde bir kopyası bulunmayan intihar mektubunun Başbilen’in aracına nasıl konulduğu konusunu araştırıyor. 

STAR GAZETESİ