Cumhuriyet savcıları, bütün sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ara kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, dava kapsamında tutuklu bulunan 79 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuklu sanık avukatlarının taleplerinin dinlenmesine devam edildi. Suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla 11 aydır tutuklu bulunan Narin Korkmaz'ın avukatı Yılmaz Çiftçi, soruşturma aşamasında müvekkilinin 1 yıl önce terkettiği babası Atilla Korkmaz'ın yaşadığı evde arama yapıldığını söyleyerek, delillerin usulsüz şekilde elde edildiğini iddia etti. Aramada evin mutfak olarak kullanılan bölümünde belgeler ele geçirildiğini belirten Av. Çiftçi, "Diğer şüphelilerde harici diskler elde ediliyor. Bu harici diskte çıkan belgeler delil olarak değerlendiriliyor. Üniversite hayatının başında olan müvekkilim, suç örgütünün başı olarak lanse edilerek hedef tahtasına oturtulmuştur. Müvekkilimin özel yaşamı sorgulanmış ve bunlar delil olarak kullanılmıştır. Müvekkilimin diğer şüphelilerle bağlantısı ve görüşmesi bulunmamaktadır." dedi. Çiftçi, delillerin toplandığını belirterek, Korkmaz'ın tahliyesi ya da adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmasını talep etti. Davada tutuklu yargılanan diğer tutuklu sanıkların avukatları da tahliye talebinde bulundu.
 
Avukatların taleplerinin dinlenmesinin ardından ara karar için duruşmaya 20 dakika ara verildi. Cumhuriyet savcısı, bütün tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. İki hafta süren duruşmaların ardından ara karar açıklandı. Mahkeme Başkanı Rahman, dava kapsamında tutuklu bulunan 79 sanığın tamamının savunma ve beyanlarının alınmaması, deliller dikkate alındığında kuvvetli şüphe sebeplerinin bulunması sebepleriyle tutukluluk hallerinin devamına oybirliğiyle karar verdi. Duruşmaya 29 Nisan 2013 Pazartesi günü iddianamenin okunmasıyla devam edilecek. 3 Mayıs tarihinde iddianame tamamlanarak savunmalara geçileceği, 24 Mayıs'ta ise tekrar tutukluluk incelemesi yapılacağı belirtildi.



Cihan