İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''askeri casusluk'' iddialarına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 30'un üzerinde şüpheliden 10'u tutuklandı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde çeşitli illerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve İzmir'e getirilen zanlıların, İzmir Adliyesi'ndeki sorguları tamamlandı.

Zanlılardan 17'si savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi. Bu kişilerin mahkeme sorgusu saat 06.30 sıralarında sona erdi.
Mahkemeye sevkedilen 17 kişiden 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ''fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri'' iddia edilen suç örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, mayıs ayında iki ayrı operasyon düzenlenmiş, 13'ü askeri personel toplam 45 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında 13 Haziran'da düzenlenen operasyonda 19 muvazzaf, 2 emekli asker; 1 Temmuz Pazar günü de 2 zanlı tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf ve emekli askerlerin de bulunduğu toplam 70 kişi tutuklu bulunuyor.




AA