Başbakanlık ve bakanlıklarda bulunan bazı görevlere yeni atamalar yapıldı. Atamalar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.
Başbakanlık müfettişliği, Milli Savunma, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Ulaştırma, Sağlık, Tarım ve Köyişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Sanayi ve Ticaret, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlıkları ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı'na atamalar yapıldı.
Buna göre Başbakanlık Başmüfettişliklerine, aynı yer müfettişleri Harun Tuncer, Yüksel Yılmaz, Mehmet Emin Baysa, Engin Kücet ve Ahmet Bıçakçı atandı.
Gümrük Müsteşarlığında ise Gümrük Başmüfettişliklerine Gümrük Müfettişleri Ali Ortapolat, Murat Palaoğlu, Hakan Atay, Halil İbrahim Bozkuş, Hüseyin Sadi Çetintaş, Mustafa Özer, Rüfet Dağ, Selim Baki Barıtcı, Veli Ekiz, Nevzat Bozkurt, Sami Ceyhan, Ayhan Turna, Esat Burak Erçetin, Mesut Polat ve Filiz Şahiner atandı. Diyanet İşleri Başkanlığında ise Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit getirildi.

-ASKERİ YARGIDA ATAMALAR-

Resmi Gazete'de yer alan atama kararları arasında Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı üç Hakim Subay'ın da ataması gerçekleştirildi. Buna göre;
J.Gn.K.lığı Adl. Müşv.liği Mevzuat Ş.Md. Hak.Alb. Erhan Eroğlu, As.Yrg.Bşk.As.Yrg.Bsav. (Bsav.BaşYrd.)'na,
J.Gn.K.lığı As.Mah.(As.Hak.) Hak.Yb. Hakan Kandemir, J.Gn.K.lığı Adl.Müşv.liği Mevzuat Ş.(Ş.Md.) Vekilliğine,
4'üncü Kor.Kor.K.lığı K.Kh.(Dis.Sb.) Hak.Bnb. Erdoğan Akduman J.Gn.K.lığı As.Mah.(As.Hak.)'liğine atandı.
Ayrıca Askerî Yargıtay İkinci Başkanlığından, Hâk.Kd.Alb. Ertuğrul Ozan Odasaş, Askerî Yargıtay Başsavcılığına,
Askerî Yargıtay İkinci Daire Başkanlığından, Hâk.Kd.Alb. Kemal Bal, Askerî Yargıtay İkinci Başkanlığına,
Askerî Yargıtay Birinci Daire Üyeliğinden, Hâk.Kd.Alb. Mehmet Ali Uzun, Askerî Yargıtay Birinci Daire Başkanlığına,
Askerî Yargıtay İkinci Daire Üyeliğinden, Hâk.Kd.Alb. Necdet Celkan Askerî Yargıtay İkinci Daire Başkanlığına,
Askerî Yargıtay Üçüncü Daire Üyeliğinden, Hâk.Kd.Alb. Gürcan Gürdal, Askerî Yargıtay Üçüncü Daire Başkanlığına,
Askerî Yargıtay Üçüncü Daire Üyeliğinden, Hâk.Kd.Alb. Bilgin Ak Askerî Yargıtay Dördüncü Daire Başkanlığına atandı.
Milli Savunma Bakanlığı As.Adl.İşl.Bşk.lığı'nda staj görevini yürüten As.Hak.Tğm. Ozan Fazıl Alarslan Donanma K.As.Mahkemesi As.Hak.Yrdc.'na
As.Hak.Tğm. Oğuz Sekmen, Güney Deniz Saha K.As.Mahkemesi As.Hak.Yrdc.'na
As.Hak.Tğm. Özer Tunç ise Kuzey Deniz Saha K.As.Mahkemesi As.Hak.Yrdc.'na getirildi.
Ayrıca 1'nci Hv.Kv.K.As.Mah.As.Hak.Yrdc. Hv. Hak. Ütgm. Yusuf Hatip, 1'nci Hv.Kv.K.As.Mah.As.Hak.'na
Hv.K.K.As.Mah.As.Hak.Yrdc. Hv.Hak. Ütğm Tuna Özkan ise, Hv.K.K.As.Mah.As.Hak.'na atandı.

-BAKANLIKLARDA ATAMALAR-

Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fahrettin Kavşut ve Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdür Yardımcısı Hasan Atabaş başka bir göreve atanmak üzere bu görevlerinden alınırken, Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığına Murat Yalçın getirildi.
Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Seyfettin Ayçiçek, Bakanlık Müşavirliğine Feyzullah Aydın, Balıkesir Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Ramazan Şeker, Gaziantep Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Halit Kılıç, Ordu Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Bulut Çubuk,Karaman Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne Hüsamettin Bayram getirildi.
Sağlık Bakanlığında Bingöl İl Sağlık Müdürlüğüne Dr. Cihan Tekin getirildi.
Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın yeniden atanırken Denizcilik Müsteşarlığı Antalya Bölge Müdürü Caner Arseven başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Müdürlüğüne, Cemal Çelik getirildi. Ordu İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu ise başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında İş Müfettişi Kadir Karakurt başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alındı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Duyar, Muş İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Ali Büyükeryılmaz, Şanlıurfa İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Hayati Kaya, Antalya İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Rıdvan Kösesoy, Kilis İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Nimet Çoşkun, Rize İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Mehmet Taçoğlu, Tokat İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğüne Halil İbrahim Yüksel atandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcılığına, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yılmaz. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Yücel Yalçınoğlu atandı. Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, aynı yer Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Tan ve Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Şakir Zeki Özögül, görev sürelerini tamamlaması nedeniyle yeniden atandı.(ANKA)
(ZHR/ÖMR)