İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Küçükçekmece ve Şişli Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen Avcılar Belediyesine yönelik ''ihaleye fesat karıştırma'' ile ''rüşvet alma ve verme'' eylemlerini gerçekleştirdikleri ifade edilen kişilerin yakalanması için Şişli, Eyüp, Küçükçekmece, Üsküdar, Bakırköy, Beykoz, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Kadıköy ilçelerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 13, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında da 4 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 tabanca, çok sayıda ihale belgesi ile masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ele geçirildi.

Şüphelilerin Avcılar Belediyesinde kamu görevlilerine rüşvet verdikleri, yol yapım ve onarımı, hayvan barınağı ve bilgi evi hizmet binasını yapımın işi ile kent evi yapımı işi için açılan ihalelere fesat karıştırdıkları öne sürüldü.

Polisteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden biri serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ilgili adliyelere sevk edildi.

AA