Heyet, Türkiye’nin yeni avukat ataması nedeniyle savunma için karardan önce en az 2 yıl süre verilmesi istemini de reddederek ana savunmayı 23 Temmuz 2012’de istedi. Karar, 12 Ocak 2013’te, Paris’te verilecek.

Türkiye ile arkasında Uzanların bulunduğu Libananco Holdings Co. Ltd.’yi uluslararası tahkim mahkemesinde karşı karşıya getiren olaylar şöyle gelişti: Enerji Bakanlığı, 2003 yılında Uzan Grubu’na ait ÇEAŞ ve Kepez Elektrik’e el koydu.

Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösterdiğini açıklayan Libananco şirketi, 2006’da ÇEAŞ ve Kepez’e ortak olduğunu ve el koyma kararıyla mağdur edildiğini iddia ederek, Türkiye aleyhine Amerika merkezli Dünya Bankası nezdindeki Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Mahkemesi’nde (ICSID) dava açtı.

Libananco, el koyma işlemi nedeniyle uğradığı zarar için 10.1 milyar dolar talep ediyordu. Paris’te görülen dava Eylül 2011’de Türkiye lehine sonuçlandı. Mahkeme, Libananco’nun 10,1 milyar dolarlık tazminat talebini reddetti, 15 milyon dolarlık avukatlık masraflarının da Türkiye’ye ödenmesine karar verdi.

Libananco, 3 aylık temyiz süresinin dolmasına bir hafta kala 3 Ocak 2012’de kararı temyiz etti. Uzanlar, temyiz aşamasında, İngiliz avukatlar Robert Volterra ve Fietta Stephan’ı tuttu. Türkiye de Aydın Coşar’ın başında bulunduğu Coşar Hukuk Bürosu’nu dava dışı bıraktı.

Bu karar; Coşar Hukuk Bürosu’nun Libananco’yu savunan avukatların yazışmalarının takibe alınması talebinde bulunduğu iddiasının temyizde aleyhte durum yaratmasını önlemeye çalışmak olarak değerlendirildi. İsviçreli Lalive Hukuk Bürosu ile anlaşan Enerji Bakanlığı, Libananco davasının dosyalarını Coşar Hukuk Bürosu’nun bulunduğu İstanbul’dan Ankara’ya taşıdı.