Davanın iddianamesinde, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Emniyet Amiri Tarık Ziya Turan'ın kendisinden müvekkili ile ilgili evrakı isteyen Avukat Serap Kaya İncir'e ''Bu karakol benim, buranın sahibi benim, ben olmadan kimse bir şey yapamaz. Ben istersem evrakı alır okursun, istemezsem göstermem. Ben savcıdan emir, talimat almam, ben ancak savcıya bilgi veririm. İstediğimi istediğim şekilde getirtirim karakola, burası benim'' dediği öne sürüldü.

Davanın ilk duruşmasına Avukat Serap Kaya İncir, sağlık sorunları nedeniyle katılmazken sanık Tarık Ziya Turan hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren Emniyet Amiri Turan, avukat Serap Kaya İncir'e hakaret etmediğini söyledi. Avukatın polis merkezindeki görevli memurlardan müvekkiliyle ilgili evrakı istediğini belirten Turan, şöyle konuştu:
''Polis memurları başka olaylarla ilgilendikleri için kendisinden biraz beklemesini istemişler. Bu nedenle bir gerginlik olmuş. Gerginliği sona erdirmek için hemen evrakı alıp avukata verdim. Avukat Kaya, 'Bu şahsı neden bu saatte aldınız? Yarın sabah alamaz mıydınız. Ben size göstereceğim. Sizden bunun hesabını fena soracağım' diyerek tehdit etti. Ben ortalığı sakinleştirmeye çalışırken, avukat hanım beni muhatap almadığını söylüyordu. İddianamede belirtilen sözleri söylemedim. Görevimin bilincindeyim.''

Davaya katılan Serap Kaya İncir'in avukatı Münip Ermiş ise, iddianameye konu olan eylemin hakaret suçu vasfında olmadığını, görevi kötüye kullanma niteliğinde olduğunu belirtti.

Dava, tanıkların dinlenmesi amacıyla ertelendi.





AA