Söz konusu konuşmalar nedeniyle açılan davanın görülmesine Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya sanık Aysel Tuğluk katılmazken, avukatı Fethi Gümüş hazır bulundu. Savcı, sanıkla ilgili mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada Aysel Tuğluk'un 2005 yılından itibaren gerçekleştirilen siyasi ve örgütsel etkinliklerde konuşmalar yaptığı ve sanığın bu konuşmalarda genel olarak örgütsel argümanlar kullanarak, kitleye örgütsel propaganda yaptığı belirtildi.

Tuğluk'un eylemlere örgütün yaptığı çağrıya uygun olarak katıldığı kaydedilen mütalaada şöyle denildi: "Sanık Aysel Tuğluk, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüş ve düşüncelerinin toplum içinde benimsenmesi, kökleşmesi ve derinleşmesini sağlamak amacıyla yaptığı konuşma içerikleri, hitap ettiği kitle tarafından algılanması biçimi birlikte değerlendirildiğinde, düşünce özgürlüğü sınırlarını aşan konuşmaları ile yasadışı PKK terör örgütünün propagandasını yaptığı anlaşılmıştır." 

Savcı mütalaasında Tuğluk'un, 12 konuşma nedeniyle 12 kez, 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından 75 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Duruşma sanık avukatının, savunma yapmak için süre istemesi üzerine ertelendi.





Cnn Türk