TRABZON - Olay 14 Ocak'ta Boztepe Mahallesi Mazlum Sokak'ta meydana geldi. 17 yaşındaki S.A. adlı kızın oturduğu eve, kendilerini sağlık memuru olarak tanıtırak giren 1'i kadın 2 kişi, genç kızı eterle bayıltarak kaçırmak istedi. Ancak genç kız, karşı koyup bağırmaya başlayınca sahte sağlık memurları da çareyi kaçmakta buldu. Dışarı çıkan sahte sağlık memurlarından Coşkun Pekşen dışarda bekleyen 2 arkadaşıyla birlikte kaçarken, 23 yaşındaki Tenzile Boran, evin dışında bekleyen babası 49 yaşındaki Vedat Boran'ın fenalık geçirip bayılmasıyla olay yerinde kaldı ve gelen polislerce birlikte ikisi de gözaltına alındı.
Olay yerinden 61 FE 595 plakalı otomobille kaçtıkları belirlenen 25 yaşındaki Coşkun Pekşen, 36 yaşındaki Alper Aydın ve kimliği belirlenemeyen bir kişinin yakalanması için çalışma başlatılırken, otomobil kent merkezinde bulundu. Araçta yapılan aramada, yakasında ‘Serdar’ yazan beyaz bir eczacı gömleği, anket kağıtları, üzerinde Tenzile Boran'ın fotoğrafı bulunan ve ‘Dilek Boran’ adına düzenlenmiş sahte Sağlık Müdürlüğü personel kimliği bulundu.


-İŞ BULMA UMUDUYLA OLAYA KATILDIM-



Vedat Boran'ın Emniyet'teki ifadesi ise olayın ilginç bir boyutunu gözler önüne serdi. Vedat Boran, kız kaçırma olayına iş vaadiyle katıldığını belirterek, ”Bir süredir işsizdim. Onur Akın olarak tanıdığım ancak sonradan Alper Aydın olduğunu öğrendiğim kişi, bana iş vaadinde bulundu ancak karşılığında bir kız kaçırma olayında kızımla birlikte kendilerine yardım etmemi şart koştu. Olay yerine 5 kişi gittik. Kızım Tenzile kendisini sağlık memuru olarak tanıtarak anket doldurma bahanesiyle kaçıracağımız S.A.'nın evine girdi. Kızımın ardından yine sağlık memuru kılığındaki Coşkun Pekşen de eve gitti. Bir süre sonra evden çığlıklar gelmeye başlayınca ortalık karıştı. 3 kişi kızımla beni olay yerinde bırakarak geldiğimiz araçla kaçtı” dedi.
Sorgularının tamamlanmasının ardından ‘tasarlayarak ve planlayarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, sahte kimlik belgesi düzenleme ve kullanma’ suçlarından mahkemeye çıkarılan Vedat Boran ve kızı Tenzile Boran tutuklanarak Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi. Polis, firari 3 kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Serkan KILINÇ

(dha)