Balyoz Soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamenin ,İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından 196 sanıklı davanın nerede görüleceği tartışma konusu oldu.

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Çağlayan'da yapımı süren Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı, Balyoz davasının görüleceği adliyeler arasında ilk seçenekte yerini alıyor. Çağlayan Adliyesi, mahkemenin belirleyeceği duruşma tarihine yetişmesi durumunda, Balyoz davası sanıklarının ilk kez yargılanacağı davaya sahne olacak. İçerisinde 326 duruşma salonu bulunduran ve yüzde 85'i tamamlanan Avrupa'nın en büyük adliyesinin 2010 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Çağlayan Adliyesi'nin yetişmemesi durumunda ise ikinci seçenek gündeme gelecek. Bu seçenek Ergenekon davalarının görüldüğü Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde bulunan duruşma salonu.

Silivri, 196 sanıklı Balyoz davasının görüleceği yerler arasında. Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ndeki salonlar çok küçük olduğu için davanın görüleceği yerler arasında bulunmuyor.







Haber Türk