ntvmsnbc

İSTANBUL - Balyoz Darbe Planı iddialarına ilişkin eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’in de aralarında bulunduğu 196 sanıklı davanın ikinci duruşması başladı.        

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek, Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü, Mehmet Otuzbiroğlu, Milli Savunma Bakanlığı tarafından açığa alınan Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından açığa alınan Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, ''Ergenekon'' davalarında tutuklu olarak yargılanan Mehmet Fikri Karadağ ve Cengiz Köylü'nün de aralarında bulunduğu 180 sanık katıldı.        

Ergin Saygun, başka suçtan tutuklu olan Cemal Temizöz ve Lütfü Sancar'ın da aralarında bulunduğu 16 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme başkanı Ömer Diken, sanık avukatlarından bir kısmının mahkeme üye hakimleri hakkında, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nde açılan tazminat davaları nedeniyle reddi hakim talebinde bulunmaları üzerine dosyayı üst mahkemeye göndermişti.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi reddi hakim taleplerini dün kabul etmemişti.