Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun manevi kızı Afet İnan ile ilgili TVNet'te 7 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan "Derin Tarih" isimli programda hakaret içeren sözlere kayıtsız kalmayarak, şüpheliler Süleyman Yeşilyurt, Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu ve TVNet Televizyonu yetkilileri ile Hasan Akar isimli bir şüphelinin 8 Mayıs 2017 tarihli sosyal medyada Atatürk’e hakaret ve sövme suçları nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığına iki ayrı şikayette bulundu.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Yurdagül Gündoğan, Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz ve Adana Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Hasan Alkan ile birlikte Adana Cumhuriyet Başsavcılığına giderek sözde tarihçi Süleyman Yeşilyurt, Mustafa Armağan, Yavuz Bahadıroğlu ve TVNet Televizyonu yetkilileri hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına 2017/30466Hz.ve Sosyal medya üzerinden “Merak etmeyin, 98’de faturasını ödedim”,  Atatürk’ün “Ali Rıza efendi değil, ‘Abdüş’ denen bir adamın’ oğlu ve burada ifade edilmesi uygun olmayan daha ağır sözleri sarf eden Hasan Akar hakkında da  2017/30464Hz. sayılı dosyalar ile suç duyurusunda bulunuldu. 

Derin Tarih isimli programda Süleyman Yeşilyurt, “Afet İnan Latife Uşşakizade’den sonra Çankaya’nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya’nın nikahsız first ladysidir” ifadelerini kullanmıştı.

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, belirtilen suçlarla ilgili şüpheliler hakkında soruşturma başlatılarak cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Dilekçede, sorumlularının, 5816 Sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri vurgulandı.

Av. Küçük, “Atatürk’e hakaretin karşılığı mutlaka verilmelidir. Bu çirkin sözlerin asla affı yoktur. Bu sözler tam anlamıyla haddini aşan saçmalıklardır. Hiç kimse ülkemizin değerleri hakkında ulu orta yerde, aklına geleni pervasızca ifade etmemelidir. Bunu önlemek ve mücadele etmek biz hukukçuların görevidir. Bu ülke öyle kolay kurulmadı ve kazanılmadı. Cumhuriyetin 94 yıllık kazanımlarını heba ettirmeyeceğiz. Atatürk bu ülkenin en kutsal ve önemli ortak değeridir. Bu ülkenin ortak değerlerine her gün pervasızca yapılan saldırılar; toplumun birlik ve beraberliğine yönelik saldırılardır. Atatürk bizim için her zaman var olacaktır, onu beyinlerden ve kalplerden asla yok edemeyeceksiniz”

hukukihaber.net