VAHİM
Sakarya Barosu geçtiğimiz haftalarda Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e çok çirkin ifadelerle iftira atan, hakaret ederek O’nun aziz hatırasına leke sürmeye çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Henüz ülke gündeminden düşmeyen bu vakaların ardından vahim bir saldırı olayı da ilimizde yaşandı. 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtına önce tinerle yakmaya çalışan sonra baltayla saldıran şahsın görüntüleri gerek yerel gerek ulusal basında geniş yer tuttu. Halkın müdahalesi ile emniyet güçlerine teslim edilen şahıs için Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

“TAKİPÇİSİYİZ”
Başkan Kazan tarafından savcılığa sunulan dilekçede,  “Atatürk aleyhine işlenen suçlar “ kapsamında, şüphelinin 15 yıla kadar ağır hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle kamu davası açılması talep edildi.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan yaptığı açıklamada Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu saldırıların provokatif bir şekilde sistematik hale getirildiğini, söz konusu çirkin olayın perde arkasında Atatürk gibi bir ortak değeri uzun süredir hedef alan saldıran toplumun içine düşmanlık tohumları eken bir kısım hainlerin olduğunu ve esasen bu konunun üzerinde yoğunlaşılması gerektiğini ifade ederek soruşturmanın ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

hukukihaber.net