ntvmsnbc ve Ajanslar

ADANA - Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Emrah Yalım için 22 Ağustos’ta Adana’da cenaze töreni düzenlendi.

Merkez Sabancı Camii'ndeki cenaze törenine katılan Serkan Turaç, tabutun arkasında duran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adının yazılı olduğu çelengi parçalamak istedi, yazıyı söküp yırttı.

Törenin ardından gözaltına alınan Turaç, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında 'hakaret' suçundan 1 yıl 2 ay ile 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası istenen Turaç'ın yargılanmasına Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Sanık Serkan Turaç savunmasında, şehit cenazesi olduğunu öğrenince camiye gittiğini söyledi.

Kardeşinin de o günlerde Şırnak'ta vatani görevini yapıyor olmasından dolayı duygusal halinin arttığını belirten Turaç, "Daha sonra şehit askerin cenazesine gittim. Törenin yapıldığı yerde Başbakan Erdoğan'ın çelengini gördüm. Başbakanın isminin olduğu yazıyı indirdiğimi hatırlıyorum ama o sırada ne söylediğimi hatırlamıyorum" dedi.

Mahkeme başkanı, olay günü camide görevli bulunan polis memurlarının ifadelerinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.