İlyas AKENGİN / DİYARBAKIR (AHT)

Barış ve Demokrasi Partisi BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin "terör örgütü propagandası" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat cevabının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Şanlıurfa'da 2007 tarihinde kapatılan DTP'nin İl Başkanlığı yaptığı dönemde yapılan basın açıklamasında "terör örgütü propagandası" yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi olan Murat Karayılan'ın kardeşi Mehmet Karayılan'ın da bulunduğu 13 kişinin yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Binici ile avukatı katılmadı.

Mahkeme Başkanı, sanık İbrahim Binici'nin savunması ve ek savunmasının temini amacı ile Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimata cevap verildiğini, talimatın Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimat esasına kaydının yapıldığı belirtildi.

Mahkeme heyeti, dosyanın firarisi olan sanık Halil Yazar hakkında çıkartılan yakalama emrinin beklenilmesine, sanık İbrahim Binici'nin savunması ve ek savunmasının temini amacı ile Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat cevabının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.