Batman Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren Belediye Başkanvekili Serhat Temel, bu dava sonrası Suriyeli sığınmacılar için başlattıkları yardım çalışmalarını durdurduklarını açıkladı.
 
Batman Belediyesi'nin Vanlı depremzedelere gönderdiği battaniye, soba ve gıda yardımlarıyla ilgili, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda belediye hakkında 'zimmet' davası açıldı.
 
'O İZDİHAMDA İMZA ALMAK MÜMKÜN MÜ?'
 
Batman Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan yardımlar ile ilgili ifade veren Belediye Başkanvekili Serhat Temel, açılan davaya tepki göstererek şöyle dedi:
 
"İş makineleri, sağlık ekipleri, gıda yardımı, battaniye, soba ve uzun süreli kurduğumuz yemek çadırıyla, Van depreminde üzerimize düşeni yaptık. Fakat maalesef bu yardıma İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin zimmet çıkarması ve hakkımızda dava açmasına şaşırdık. Belediyenin her depremzededen imza alması gerektiğini hatırlatan müfettişler, orada nasıl izdihamın yaşandığının her halde farkında değillerdi."
 
SÜRİYELİ'LERE YARDIM ASKIYA ALINDI
 
Batman Belediyesi, kentlerine sığınan bin 400'e yakın Suriyeli Kürt mülteciye gıda ağırlıklı yardım yapmaya hazırlandıkları sırada, İçişleri Bakanlığı'nın açtığı dava nedeniyle bu yardımı askıya aldı. Yardımlarla ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'ne ifade vermek zorunda kaldığını hatırlatan Belediye Başkanvekili Serhat Temel şunları söyledi:
 
"Suriyeli Kürt mültecilere de insani yardıma hazırlandık. Önümüze ilginç bir dava düşünce doğrusu şaşırdık. Yardım yapacağımız her kişiden imza alabilmek mümkün mü? Hangi belediye yardımı yaparken dar gelirliden imza alabiliyor? Batman'da zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli'ler var ama, bu davayla elimiz- kolumuz bağlandı. Yardım yapmaktan korkar olduk. Suriyeli mültecilere yapacağımız yardımı şimdilik askıya aldık.



DHA