Çetin, yazılı açıklamasında, TÜDEF'in, hükümetin akaryakıt ve tüpgazda sabit ÖTV tutarını artırma yoluyla getirdiği zammı dava konusu yaptığını ve 31 Aralık 2009 tarihli ilgili Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay'a başvurduğunu hatırlattı. Danıştay 7'inci dairesinin davayı reddettiğini, yaptıkları itiraz üzerine dosyanın Vergi Dava Daireleri Kuruluna gittiğini belirten Çetin, kurulun, 10 Kasım 2010'da verdiği kararda, zammın hukuka uygun olmadığına, bu nedenle yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini ifade etti.

Söz konusu zamların Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu kararına uygun olarak geri alınması gerektiğini belirten Çetin, şunları kaydetti:

''Bu karar üzerine benzin fiyatları litrede 25 kuruş, 14 kiloluk tüpgaz fiyatları 1,68 kuruş, yağlama yağları litrede 70 kuruş, LPG'lerin metreküpü 12 kuruş düşürülmelidir. Yargı kararına uyulması için çektiğimiz ihtarnameye cevap alamamamız durumunda, başta başbakan olmak üzere tüm bakanlar kurulu üyeleri için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız.''






AA