Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasa gereği ağırlaştırılmış müebbet cezası alan sanıkları bu cezaevinde tutamayacaklarını belirterek, sanıkların pazar günü 4 ayrı cezaevine nakillerinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Sanıklardan M.Ç. (43), M.Ş.Ç. (14) ile S.Ç. (44) Ankara 1 Nolu F Tipi Cezaevi'ne, M.S.Ç. (40), Ö.Ç. (42) ve A.Ç. (33) Ankara 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne, M.E.Ç. (35) Bolu F Tipi Cezaevi'ne, A.Ç. ise Tokat T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesinin, saldırıyı düzenledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan ve ''güvenlik gerekçesiyle'' Çorum'da yargılanmalarına karar verdiği 1'i çocuk 11 tutuklu sanık, 8 Ağustosta Gaziantep F Tipi Kapalı Cezaevi'nden, Çorum L Tipi Kapalı Cezaevi' ne nakledilmişlerdi.

6 KİŞİYE 44 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Çorum Ağır Ceza Mahkemesinde 26 Nisanda yapılan duruşmada mahkeme heyeti, M.Ç, A.Ç, M.E.Ç, M.S.Ç, S.Ç. ve Ö.Ç'ye 44 kez ağırlaştırılmış müebbet, 14 yaşındaki M.Ş.Ç'ye 44 kez 15 yıl, evinde silah bulunduran A.Ç'ye 15 yıl, havaya ateş açtığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan M.Ç'ye de 6 ay hapis cezası vermişti. Tutuksuz yargılanan M.A.Ç, A.Ç, A.Ç. ve A.Ç. ise beraat etmişti.






(A.A)