1993 Yılından beri okullarda Formatör öğretmen görevlendirmesi yapılmakta bu öğretmenler okulda Bilişim Teknolojilerinin eğitimde etkin kullanımı ile ilgilenmektedirler. 2012 yılında Eylül ayında Formatör Öğretmen Görevlendirmesinin ismi değiştirilerek Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen Görevlendirmesi olmuştur.
 
Adı üstünde görevlendirme olan 20 yıldır bitmeyen bu ihtiyacın geçici olmadığı hala anlaşılmak istenmeyerek bu uygulama yeni isimi ile haksızlıkları da beraberinde getirmiştir.
 
Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan veya işler vaziyette en az bir Bilişim Teknolojileri sınıfı bulunan örgün eğitim okullarına Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmen Görevlendirmesi yapılmaktadır.
 
Bilişim Teknolojisi Rehber Öğretmenliği görevlendirmeleri Millî Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 28.09.2012 tarih ve 16791 sayılı yazılarına göre yapılmaktadır. Bu yazının 3. maddesine göre okulda Bilişim Teknolojileri öğretmeni yoksa diğer branşlardan görevlendirme yapılabilmektedir. 3. maddenin ( c ) bendinde ise alan dışı görevlendirmelerin, Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği kursuna katılımla olabileceği söylenmektedir. Bu bir görevlendirme olmasına rağmen (yaklaşık 800 TL ücret alınıyor) ücretli öğretmenlik uygulamasındaki gibi atanmamış BT Öğretmenleri bu görevi yapamamakta, okullardaki alan dışı öğretmenler görevlendirilmektedirler.
 
Alan dışı öğretmen görevlendirmek için Milli Eğitim Bakanlığınca 100 Saatlik Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenliği kursu açılmaktadır. Bilişim öğretmenlerinin hakları diğer öğretmenlere verilerek bilişim çağında binlerce BT öğretmeni mağdur duruma düşürülmektedir.
 
Kurs programına bakıldığında Windows işletim sistemi bu kursta ilk defa öğretilen birine Pardus ve mobil işletim sistemleri de öğretilecektir. BT Öğretmenlerinin 4 yıl boyunca eğitimde teknoloji entegrasyonu açısından kazandıkları uzmanlıkları değerlendirilmeyerek hakları başka branşlara devredilmektedir. BT Öğretmenlerinin üniversitede aldıkları en az 3024 saatlik eğitim bakanlığın alan dışı öğretmenler için açtığı 100 saatlik kurs ile bir tutulmaya çalışılmaktadır.
 
100 saatlik kursta;
 
İçerik yönetim sistemlerine 2 saat ayrılırken, üniversitede BT Öğretmenleri en az bu konuyu 42 saat görmektedir;
 
Donanım/yazılım/ağ bileşenlerine kursta 10 saat ayrılırken, üniversitede BT öğretmenleri en az bu konuyu 112 saat görmektedir.
 
Yani ortada doğal olarak büyük bir haksızlık vardır.