İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma tutuklu sanık Ö. katılırken, Ö.'in avukatının bulunmadığı görüldü.

Mahkemeye yazılı savunmasını sunan Ö.'in, örgütün haberleşme sistemleri "ByLock" ve "Eagle" kullanıcısı olduğu yönündeki iddiaları reddettiği, FETÖ ile bir ilişkisinin bulunmadığını savunduğu öğrenildi.

Sanığın savunmasının ardından esas hakkındaki mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Ö.'in örgüt talimatıyla YARSAV üyesi olduğunu, sanığın şifreli haberleşme programları "ByLock" ve "Eagle" kullanıcısı olduğu, sanığın " ByLock" programına bin 248 kez giriş yaptığını, sanığın 17/25 Aralık sürecinden sonra da örgüt adına hareket ettiğini belirterek, sanık Ö.'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmasını istedi.

Eski hakim tutuklu sanık, mütalaaya karşı savunmasını hazırlamak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ö.'in tutukluluk halinin devamına karar vererek, sanığın savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski Edirne hakimi sanık H. Ö.'in FETÖ silahlı terör örgütünün talimatıyla YARSAV üyesi olduğu, şifreli haberleşme programları "ByLock" ve "Eagle" kullanıcısı olduğu belirtiliyor.

Eski HSYK Birinci Dairesi Başkanı İbrahim Okur'un da Ö. hakkındaki beyanlarına yer verilen iddianamede, sanık Ö.'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyor.