23 Mart’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre, Samet Ataş, Levent Gündoğan ile Muzaffer Savul soygun yapmak için anlaştı. Gündoğan, olayda kullanılmak üzere otomobil kiralayıp, gerçek tabancaya benzeyen, tetiğe basıldığında yanan bir çakmak ile yüzlerini gizlemek için kar maskesi temin etti. Olay günü buluşan 3 arkadaş, hazırladıkları plana göre, saat 02.25'te Turhan Cemal Beriker Bulvarı’ndaki akaryakıt istasyonuna geldi.

Kar maskesi takan şüphelilerden 2’si araçta beklerken Samet Ataş, elindeki tabanca görünümlü çakmakla istasyonun marketine girdi, görevli Cengiz İnanç’ı yere yatırarak etkisiz hale getirdi, sonra da kasadaki 200 TL para ile masa üzerindeki cep telefonunu aldı. Kasadaki parayı az bulup, başka para olup olmadığını soran, olmadığını anlayınca kaçan şüphelilerden Levent Gündoğan, akaryakıt istasyonu çalışanlarının plakasını bildirmesi üzerine takibe alınan otomobille soygundan 5 dakika sonra yakalandı. Gündoğan’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Ataş ve Savul da ele geçti.

Soygun anında üzerlerinde yüklü miktarda para olan istasyondaki pompacılar, olay sırasında temizlik yapmaları nedeniyle şüpheliler tarafından fark edilmeyince kurtuldu. ‘Silahla yağma’ suçundan 10’ar yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan şüpheliler, önümüzdeki günlerde Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.


Mehmet KAYMAK/ ADANA, (DHA)