İSTANBUL Eyüp’te, İsa ve Eda Göcet çiftinin 3 yaşındaki kızı Hale, 23 Temmuz 2004’te zehirlenince İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Bir yıl tedavisi süren kız 2005’te öldü. Ailenin diğer çocuğu Furkan (5) da 2 ay sonra zehirlendiği gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Ağız bölgesinde yaralar oluşan çocuğu muayene için odasına giren doktorlar, anne Eda Göcet’i oğluna bir şeyler içirmek isterken gördü. Sıvının kireç çözücü olduğunu belirleyen doktorlar, durumu polise bildirdi.

Anne gözaltına alınırken, Furkan’ın kan örnekleri Adli Tıp’a gönderildi. Çocuğun rahatsızlanmasına içirilen kireç çözücünün neden olduğu belirlendi. Ardından Hale’nin de zehirli madde nedeniyle yaşamını yitirdiği tespit edildi. Anne Göcet, “Birinci derecede yakınını öldürmek ve adam öldürmeye teşebbüs”ten tutuklandı. Doktorlar Eda Göcet’in “hastalık hastalığı” diye bilinen ve çocuklara zarar vererek tatmin hissi verdirten “munchausen by proxy sendromu”na yakalandığından kuşku duydu ancak Adli Tıp incelemesinde annenin akli dengesinin yerinde olduğu açıklandı.

Davanın dün karar duruşması vardı. Mahkeme, tasarlayarak eziyet çektirmek suretiyle kızını öldürdüğüne hükmederek anneye önce ağırlaştırılmış müebbet verdi. İyi hali nedeniyle cezasını müebbet hapse çevirdi.



VATAN