Kocaeli'nde çek senet işi yapan 25 kişilik bir çete çökertildi. Bir ihbarı değerlendiren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Körfez ilçesinde, çok sayıda esnafı haraca bağladıkları ve çek-senet işi yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon başlattı. Operasyon sonunda 25 kişi gözaltına alındı. Çete lideri olduğu ileri sürülen zanlı, emniyetteki ifadesinde, 'Biz Körfez'de olmasaydık orası uyuşturucu yuvası olurdu.' şeklinde konuşarak kendisini ve şebeke üyelerini savundu.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde esnaflardan zorla haraç toplayan bir çete, bir taksi durağından haraç istedi. Durakta çalışan bir taksici, şebeke üyelerine tepki göstererek, haraç vermeyeceğini söyledi. Taksicinin tepki göstermesi üzerine sinirlenen çete üyeleri, yanlarında getirdikleri levyeler ile taksinin camlarını kırdı, taksiciyi de darp etti. Şebeke üyeleri, duraktaki taksicilere haraç vereceklerini aksi takdirde hepsinin aynı akıbete uğrayacakları yönünde tehditte bulundu. Olayın ardından darp edilen taksici ve durak çalışanları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne Körfez'de bir çetenin kol gezdiğini, esnaflardan zorla haraç aldığını, şehir halkının da çeteden korktuğundan dolayı emniyet güçlerine ihbar edemediğini içeren bir ihbar mektubu gönderdi.

Alınan mektuptan sonra harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, çete üyelerine yakalamak için düğmeye bastı. Kocaeli, İstanbul ve Antalya'da şebeke üyelerine düzenlenen operasyonda çete liderleri olduğu iddia edilen, 2007 yılında yapılan 'Temiz Körfez` adlı uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan, ancak sonra serbest bırakılan Murat C. ve Murat K. ile birlikte 25 kişi gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 8 tabanca, 100'ün üzerinde mermi, 50 gram esrar maddesi, 3 adet satır, çok sayıda çek-senet ele geçirildi. Operasyon kapsamında ifadeleri alınan 25 zanlıdan 4'ü serbest bırakılırken, 21'i Körfez Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan çete üyelerinden bir şahıs, adliyeye sevk edilmeleri esnasında ''Körfez savcısı, moda girmiş. Kendini Zekeriya Öz zannediyor.' diyerek Körfez savcısına tepki gösteren ifadeler kullandı.

Bu arada, çete lideri olduğu ileri sürülen Murat C.'nin ifadesinde, 'Biz orada olmasaydık, orası uyuşturucu yuvası olurdu. Biz olduğumuz için orada uyuşturucu ticareti yapılamadı.' diyerek kurdukları çeteyi savunduğu öğrenildi.


CHA