Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, 28 Şubat post modern darbesinin baş aktörü o dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. star’a konuşan Orakoğlu, “Konuşmalarıyla darbe yapıldığını itiraf eden Çevik Bir gibi generaller var. Gizli olan MGK kararlarını dizi yapıp bunu medyada servis eden bazı gazeteciler var. Güven Erkaya ile yapmışlar. Bunlarla ilgili hazırlığımız sürüyor. Suç duyurusunu yapıp, yargı sürecinin başlamasını istiyoruz” dedi. Sadece generallerle ilgili değil medyadaki bazı isimlerle ilgili de suç duyurusu yapacağını kaydeden Bülent Orakoğlu, şöyle devam etti:

BASINDAN SAYDIĞIM 15 İSİM VAR

“Şu adam şu suçu işlemiştir’ diyeceğim ve belgesini ortaya koyacağım. Açıklayacağım yeni belgeler, bilgiler de olacak. Millet iradesini yok etmek isteyen bir takım darbecilerin yargılanmasını istiyorum. 28 Şubat sürecinde kullanılan medyanın bir kısmı Balyoz’da da yazılmış. Onlar çakışıyor, darbecilerle çalışmışlar. Basında benim sayabildiğim 15 isim var. Bunlar her darbe sürecinde kullanılabilecek bir grup gibi gözüküyor. Hem deşifre edilmesi hem de yargılanıp hesap vermeleri gerekli. Tabi bu tamamen millet iradesiyle olacak bir iş.”  

GÖLCÜK’Ü BEKLİYORUM

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda K.Y’nin odasında çıkan belgelere işaret eden Orakoğlu, “O dosyaların incelemesini bekliyorum. Kısa süre içinde ben de somut delillerle başvuracağım” dedi. • YAKUP BULUT

Konjonktür müsait

• Konuyla ilgili yasal süreci başlatmak için neden bu kadar beklediğine de açıklık getiren Orakoğlu, “Niye bugün?’ diye soruluyor. O süreçte Hasan Celal Güzel, Nazlı Ilıcak bir çok insan suç duyurusunda bulundu ama konjonktür müsait olmadığı için ret cevabı verildi. Şimdi müsait. Bu yargılama yapılabilir” diye konuştu.




Star