Öğle saatlerinde Erzurum'da cezaevlerinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Ümit Efeoğlu'na gelen taleple, Erzurum'da tutuklu bulunan 4 sivilin Silivri'ye nakli talep edildi.

Operasyonun sivil tutukluları olan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve 3 MİT görevlisinin, İstanbul'da Ergenekon tutuklularının bulunduğu Silivri Cezaevi'ne nakledilecekleri belirtildi.

Hafta başında tutuklanan Başsavcı Cihaner ile 4 Aralık'tan bu yana tutuklu bulunan MİT'çilerin İstanbul'a sevkinin gündeme gelmesi üzerine, Erzurum M Tipi Cezaevi'nde hareketli saatler yaşandı.

Önce MİT'çilerin avukatı Sadullah Kara cezaevine giderek müvekkilleriyle görüştü. Yaklaşık 2 saatlik görüşmenin ardından Kara, "Müvekkillerimin nakil olacağı bilgisi bize de iletildi. Ancak zaman bilgisi verilmedi" dedi.

Avukat Kara, nakilin gerçekleşmesinin ardından İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne yeniden tahliye talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Eski Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın geçen ekim ayında başlattığı soruşturma kapsamında 4 sivil tutuklunun yanı sıra, eski Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğulu ve Erzincan İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli şube başkanı binbaşı, yardımcısı üsteğmen ve şube astsubayının da aralarında bulunduğu 7 de tutuklu asker bulunuyor.

Askerlerin İstanbul'a sevk edilip edilmeyeceğine daha sonra karar verilecek. (Sabah)