Bülent CEYHAN-AHT

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın şikayeti üzerine açılan davada Ergenekon sanığı eski Başsavcı İlhan Cihaner'in avukatı Turgut Kazan, talimatla ifade vermek üzere adliyeye geldi. Kazan, kendi mahkemesinde ifade vermek istediğini belirterek, ifade vermedi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava için talimatla ifade vermek üzere dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Avukat Turgut Kazan, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. İfade vermek istemediğini söyleyen Kazan, dava açılan mahkemede yargılanmayı ve yargıçlarını tanımak istediğini söyledi. Kendisinin sürekli özel yetkili mahkemeleri tartıştığını belirten Kazan, bu mahkemelerin Anayasa'ya aykırı, hukuk devleti için tehdit olduğunu anlatığını kaydetti.

KAZAN, KİTAP YAZAN GAZETECİLERLE BİRLİKTE YARGILANYOR
HSYK tarafından Cihaner hakkında yürüttüğü soruşturma nedeniyle özel yetkileri kaldırılan, ancak yeni HSYK tarafından bu yetkileri iade edilen Savcı Osman Şanal'ın şikayeti üzerine Kazan ile birlikte, ? Cübbeli adalet' kitabının yazarı İlhan Taşçı, ?Postmodern cihad' kitabının yazarı İsmail Saymaz ve ? Operasyon adı ağa 01' adlı kitabın yazarı Ali Dağlar hakkında dava açılmıştı. Sanıklar iddianamede ? terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' ile suçlanıyor. İddinamede, söz konusu kitaplarda, Cihaner ile Şanal'ın soruşturmalarda keyfi hareket ettiklerinin anlatıldığı, Şanal'ın ismi geçen cemaatleri korudruğu, Şanal'ın Cihaner'in yürüttüğü soruşturmaları akim bıraktığı ve Şanal'ın bazı cemaatlerle bağlantılı olduğu iddialarının işlendiği kaydedildi. Kitaplarda Şanal'ın kimlik bilgileri ile birlikte fotoğraflarının da yer aldığı belirtildi.