Yargıtay 11. Ceza Dairesindeki duruşmaya Cihaner ve avukatı Turgut Kazan katıldı.
     Duruşmada, Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Eken, Cihaner'in Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı döneminde yürüttüğü ''cemaatlere'' ilişkin dava dosyasının istenmesine rağmen gönderilmediğini ifade etti.
     Eken, Kazan'ın duruşma arasında müvekkili Cihaner'in milletvekili seçildiğini ve dokunulmazlık kapsamına girmeden davanın sonuçlandırılmasını talep ettiğine dair dilekçeyi Daire'ye sunduğunu söyledi.
     Turgut Kazan da müvekkili Cihaner'in ''kirli bir oyunla karşı karşıya'' olduğunu öne sürerek, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinden istenen belgelerin kasıtlı bir şekilde gönderilmediğini bu yüzden Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
     Cumhuriyet Savcısı da Cihaner'in milletvekili seçildiğini basından öğrendiklerini ancak yemin edip etmediğinin ve dokunulmazlık kapsamına girip girmediğinin TBMM Başkanlığından sorulmasını istedi.
     Sanık İlhan Cihaner de milletvekili seçildiğini ancak henüz yemin etmediğini, davanın sonuçlandırılmasını beklediği için mazbatasını almadığını söyledi. Yargılamanın gereksiz yere uzatıldığını Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin ısrarla kendisinden istenilen belgeleri 1 yılı aşkın süredir göndermediğini savundu.
     Cihaner, ''Üzerime atılı suçlamalar düzmece niteliktedir. Üzerimdeki bu durumun 4 yıl daha devam etmesini istemiyorum. Beraat edeceğime olan inancım tamdır'' dedi.
     Duruşmaya verilen kısa aranın ardından Daire Başkanı Eken, davanın hemen sonuçlandırılmasına yönelik sanık Cihaner ve avukatı Kazan'ın taleplerinin reddine karar verildiğini açıkladı.
     Eken, Cihaner'in milletvekili yemini ederek, dokunulmazlık kapsamına girip girmediğinin TBMM Başkanlığından sorulması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi.
     Daire, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi yetkilileri hakkında bu aşamada suç duyurusunda bulunulmasına gerek olmadığına ancak daha önce yazılan müzekkerenin tekrarlanmasına, tekrarlanan müzekkerenin 10 gün içerisinde cevaplanmaması halinde yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağını hatırlatan bir de ''tehdit müzekkeresi'' yazılmasını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.
     Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cihaner, davanın başından beri yargılamanın bir an evvel sonuçlanmasını istediklerini, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinin ise kendisinden istenilen dosya ve belgeleri göndermeyerek yargılamayı uzattığını öne sürdü.
     Milletvekili seçildiği için yargılamanın bu aşamada durdurulacağını ifade eden Cihaner, ''Bu dava ilginç bir şekilde kamuoyunun gözünden kaçırılmak isteniyor. Dava görülmeye başlanınca, kararlar verildikçe nasıl bir fırıldağın, üç kağıdın, iftira kumpasının kurulduğu açığa çıktı. Bilinçli olarak bunlar kamuoyunun gözünden kaçırılmaya çalışıldı. Artık, milletin verdiği temsil görevi var, sürece ara verilmiş olacak'' dedi.
     Cihaner, milletvekili yemini edip etmediğinin de TBMM'den sorulmasını eleştirerek, ''Seçildiğimi medyadan öğrenen iddia makamı ve mahkeme, yemin etmediğimi de medyadan öğrenmesine rağmen, TBMM'den sorma yoluna gitmiştir. Bu karar davanın sonuçlandırılmak istenmemesinin göstergelerinden biridir. Yargı adına üzüntü verici, Hakimler ve Savcılar Kanunu, hakimler ve savcılar hakkındaki davaların 4 ay içerisinde bitirilmesini zorunlu kılmaktadır'' diye konuştu.
     İlhan Cihaner, milletvekili mazbatasını da en kısa sürede alacağını bildirdi.


AA