Beşiktaş’ta 3 yıl önce başına sert bir cisimle vurulup etkisiz hale getirilen, daha sonra da boğularak öldürülen evli ve 3 çocuk annesi Gülizar Çelik’in (62) katil zanlısı olarak bir kadın akrabası ile sevgilisi gözaltına alındı.

Almanya’da yaşayan Çelik, 2007’de gayrimenkullerini satmak için Türkiye’ye geldi. Ancak Çelik’in Ortaköy’deki evinde 29 Ekim 2007’de cesedi bulundu. Otopsi incelemesi sonucunda Çelik’in başına sert bir cisimle vurulduğu ardından iple boğulduğu ortaya çıktı. Çelik’in ölüp ölmediğinden emin olamayan saldırganların en son kadının ağzına nefes alamaması için salatalık soktuğu, ardından da evdeki 3 bilezik ile 5 bin euro’yu alıp kaçtığı anlaşıldı.

Cinayetle ilgili araştırma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çelik’in evinin kapısının zorlanmadığını ve evde hırsızlık yapıldığını belirledi. Sürdürülen çalışmaların ardından, Şişli ve Sarıyer’de 2 ayrı eve operasyon düzenleyen polis, Gülizar Çelik’in akrabası olan Reyhan Y., (37) ile taksicilik yapan sevgilisi Ufuk S.’yi (45) gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Reyhan Y.’nin 19, sevgilisi Ufuk S.’nin de 20 yıldan beri eroin bağımlısı olduğu belirlendi. Reyhan Y.’nin gasp ve uyuşturucudan, sevgilisi Ufuk S.’nin ise uyuşturucudan sabıkası bulunduğu anlaşıldı.

Zanlılar, uyuşturucu parası ve biriken borçlarını ödemek için ziyaret amacıyla gittikleri evde Çelik’i öldürdüklerini itiraf etti. Reyhan Y.’nin polise, “Akrabam olan Gülizar Çelik, çay demlemek için mutfağa giderken Ufuk arkasından demir çubukla kafasına vurdu. Kadın yere düşünce çırpınmaya başladı. Bir yandan da ‘lütfen beni öldürmeyin’ diyordu” dedi.

Milliyet