Malatya'da 2 kişini ölümüyle sonuçlanan arazi kavgasına karışan şüpheli ve mağdurlar, ilk kez çıktıkları mahkeme heyeti önünde daha önce verdikleri ifadeleri değiştirdiler.
Pütürge ilçesine bağlı Aktarla köyünde 9 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen olayda, Nedim Kaya ile Mehmet Karakaya, arazi meselesi nedeniyle kavga etti. Kavga esnasında Nedim Kaya (73) yanında bulundurduğu pompalı tüfek ile Mehmet Karakaya'ya (24) ateş etti. Mehmet Karakaya olay yerinde ölürken, kardeşi Tansel Karakaya'nın ise olay esnasında Nedim Kaya'nın elinden pompalı tüfeği olarak Nedim Kaya'ya ateş açarak olay yerinde onu öldürdüğü iddia edilmişti.

Olayla ilgili olarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan davada, olayın tutuklu şüphelisi Tansel Karakaya, olayın köydeki hazine arazisinin Nedim Kaya'nın kendi arazisine katmasından dolayı çıktığını ileri sürerek, "Cumhuriyet Savcısının huzurunda verdiğim ifademi kabul etmiyorum. Ağabeyim Mehmet Karakaya ile Nedim Kaya'nın kavga ettiklerini duymam üzerine olay yerine gittim. Nedim Kaya, ağabeyim Mehmet Karakaya'ya silahı doğrultarak bir el ateş etti. Ağabeyim vurularak yere düştü" diyerek, Nedim Kaya'nın kendisine silahla ateş etmek isterken, orada bulunanlarla birlikte müdahale ederken silahın boğuşma esnasında ateş aldığını ve bu esnada Nedim Kaya'nın da ağabeyi gibi olay yerinde öldüğünü iddia etti.

Olayda ölen Nedim Kaya'nı gelini Hatun Kaya ise mahkemede verdiği ifadesinde Cumhuriyet Savcısının huzurunda verdiği ifadelerini değiştirerek, olayın tarla nedeniyle çıktığını belirterek, "Mehmet önde Tansel arkada bu şekilde kayınbabamın üzerine geldiler. Kayınbabam, 'Üzerime gelmeyin, benden ne istiyorsunuz' dedi. Tüfeği korkutmak amacıyla kaldırarak 1 el ateş etti. O sırada Mehmet Karakaya vuruldu ve yere düştü. Bu sırada Tansel Karakaya doğrudan kayınbabamın üzerine geldi ve tüfeği alarak, 4-5 adım geri geri gitti ve nişan alarak ateş etti" dedi. Hatun Kaya, daha önceki ifadesinde 'Kayınbabam bize bağırarak tüfeği istedi, bende tüfeği getirdim" şeklindeki sözlerini kabul etmedi.

Olayda öldürülen Nedim Kaya'nın torunu Remzi Kaya'da Cumhuriyet Savcısı huzurunda verdiği ifadesini kabul etmeyerek, olay günü tarla meselesi nedeniyle çıkan tartışmada dedesinin korkutmak amacıyla ateş açtığını ve Mehmet Karakaya'nın yere düşmesini ardından arkasından gelen Tansel Karakaya'nın silahı alarak dedesine nişan alarak ateş açıp öldürdüğünü iddia etti. Remzi Kaya, daha önceki ifadesinde dedesinin silah istediğini ve annesinin de silahı getirdiği şeklindeki beyanının doğru olmadığını ve olay
günü silahın dedesinin yanında olduğunu ileri sürdü.

Bazı tanıklarında dinlendiği duruşma, ileriki bir tarihe ertelendi.