Oya ARMUTÇU
AFYON’da 2009’da kendisinden 14 yaş küçük E.H.Ç. (14) ile cinsel ilişkiye giren İ.M., cep telefonu ile de çıplak fotoğraflarını çektiği çocuğu, bekâr olduğunu söyleyip kandırdı. Şüphelenen babanın takibiyle olay ortaya çıktı ve İ.M.’ye 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, evli ve iki çocuklu sanığa iyi hal indirimi yapıp 23 yıl 9 aylık ceza verdi.

‘ÖZEL HAYAT İHLALİ’ DEĞİLMİŞ
Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi, 17 Aralık 2012’de temyizde cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma cezalarını onadı. Ancak, sanığın rızası ile cinsel ilişkiye girdiği küçük kızı çıplak görmesini ve görüntüsünü çekmesini, “özel hayatı ihlali” saymadı ve beraat istedi.

ÇOCUĞUN RIZASI DEĞERSİZ
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise, 28 Şubat 2013’te, “15 yaşını tamamlamamış çocuk mağdurların rızaları hukuken değer ifade etmez” diyerek karara itiraz ederken, çıplak fotoğraf çekilmesinin suç unsuru olduğunu belirtti ve dairenin kararının kaldırılmasını istedi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu da salı günü Başsavcılığın itirazını kabul etti. Sanığa özel hayatın gizliliğini ihlalden verilen 1 yıl 3 aylık ceza da onandı.