İstanbul’daki bir lisede 2004-2006 yılları arasında edebiyat öğretmeni olarak görev yapan O.D., 2004 yılında derslerine girdiği öğrencisi H.E ile aşk yaşamaya başladı. Yaklaşık bir yıl süren ilişkinin ardından O.D., 2006 yılında liseden ayrıldı ve bir vakıf üniversitesinde çalışmaya başladı. Doktorasını tamamlayan ve 6 dil bilen O.D., eski sevgilisi ve öğrencisi olan H.E ile 5 yıl aradan sonra yeniden görüşmek için üniversite eğitimi gördüğü Edirne’ye geldi.

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİF ETTİ

İddiaya göre, telefon ile görüştüğü H.E. ile Edirne’deki bir kafede buluşan O.D., burada eski sevgilisi ile tekrar birlikte olmak istediğini söyledi. H.E. bu teklife tepki gösterdi ve ikili arasında sözlü tartışma başladı. Bunun üzerine O.D., H.E.’ye ait elinde çıplak fotoğrafları olduğunu ve eğer ilişki teklifini kabul etmezse fotoğrafları ailesine yollayacağı söyleyerek tehdit etti. Bu sırada H.E. lavaboya giderek telefonla polisten yardım istedi. Kısa sürede gelen polis ekipleri O.D.’yi gözaltına aldı. Polis merkezine giden H.E., eski öğretmeni O.D.’nin cinsel ilişki için çıplak fotoğrafları ile şantaj yaptığını ve kendisini dövdüğünü söyleyerek şikayetçi oldu. İfadelerinde şantaj suçlamasını kabul etmeyen O.D. yanında getirdiği diz üstü bilgisayarı polis ekipleri tarafından incelemeye alındı.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR LAPTOP’TA ÇIKTI

Bilgisayarda incelemede yapan bilgi işlem polisleri, şifreli olarak saklanan klasörler içerisinde genç üniversite öğrencisi H.E’nin çıplak fotoğraflarını buldu. Geçen 25 Mart tarihinde emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen O.D., çıkarıldığı mahkemede ‘cinsel saldırı ve tehdit’ suçlamasıyla tutuklanarak Edirne Cezaevi’ne konuldu.

10 YILDAN 22 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

O.D, hakkında sürdürülen adli soruşturma tamamlandı. Edirne Cumhuriyet Savcısı Yaşar Özkan, hazırladığı iddianame 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Savcı Özkan iddianamesinde, O.D’nin eski öğrencisi ve sevgilisi olan H.E’yi çıplak fotoğrafları ile tehdit ettiğini belirtti. Savcı, sanık O.D’nin ‘cinsel saldırı’ iddiasıyla 7 yıldan 12 yıla kadar, menfaat sağlamak için ‘tehdit’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçundan ise 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezalandırılmasını istedi. Geçen Mart ayından bu yana tutuklu olan O.D’nin toplam 10 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası alması istendi.


Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA)