Olay, 2005 yılında merkez Seyhan İlçesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Zekiye G.’nin kızı F.T.’nin eşi E.T. başka bir kadın ile birliktelik yaşamaya başladı. Eşini evine dönmeye ikna edemeyen F.T., durumu annesine anlattı. Olayı öğrenen anne Zekiye G., bu duruma tepki gösterip kızı ile intikam planı yaptı.

Damadının sevgilisi S.T.’yi eve çağıran anne ile kız, genç kadını zorla çırılçıplak soydu. Zekiye G., genç kadının çıplak fotoğraflarını çekip, "Damadımdan ayrılmazsan bu fotoğrafları internete veririm" diye tehdit etti. Ardından da kadını serbest bıraktı. S.T. Cumhuriyet Savcılığı’na giderek Zekiye G. ile kızı hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında ’Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, zorla alıkoyma ve şantaj’ suçlarından dava açılan Zekiye G., tutuksuz yargılandığı mahkemece 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yargıtay tarafından cezası onanan Zekiye G. polis, aramaya başladı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Zekiye G.’yi Mirzaçelebi Mahallesi’ndeki evinde yakaladı. Zekiye G., işlemlerin ardından Karataş Kadın Cezaevi’ne teslim edildi