Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da bir marketten bıçak zoruyla 4 adet cips ile 10 lira para gasp ettikleri iddia edilen biri çocuk 2 kişi hakkında toplam 23 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

T.Ç. (15) ve arkadaşı Yunus O. (20), 2 Mart'ta Demetevler Mahallesi 53056 Sokak'taki Aslı G.'nin (Göy-37) işlettiği Güneş Market'e müşteri olarak girdi. T.Ç., markete zaman zaman annesinin yerine bakan O.'dan (13) bir paket cips isteyerek borç olarak yazmasını istedi. O.'nun bunu kabul etmemesi üzerine T.Ç., cebinden çıkardığı bıçağı çocuğa göstererek, "Bu bıçağı görüyor musun sana saplarım" diye tehdit ettikten sonra 4 cipsi aldı, daha sonra yazarkasayı açıp 10 lira alıp kaçtı.

YUNUS'A 15 YIL, T.Ç.'YE İSE 8 YIL HAPİS İSTENDİ
O.G.'nin olayı anlattığı annesi Aslı G.'nin polise başvurusu üzerine yakalanan T.Ç. ve Yunus O. çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. İki zanlı hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, 2 zanlı hakkında, Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'nitelikli yağma' suçundan dava açtı. Savcı, yaşı büyük olan Yunus O.'nun 15 yıl, yaşı küçük olan T.Ç.'nin 8 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi. Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan zanlılar, tutuklandıkları mahkemede suçlamayı kabul etmeyerek, "Biz cipsleri borca yazacağı için aldık. Gasp etmedik" demişti.

AYNI MARKETTE YİNE CİPS GASPI
Bu arada aynı marketten 8 Mart'ta 1 cips ile 5 lira para gasp ettikleri önü sürülen M.T. (14) ve kuzeni A.T. (16) hakkında da soruşturma sürdürülüyor.