Manisa’da, yedi yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan 68 yaşındaki P.Ö.A. hakkında “çocuğun cinsel istismarı” suçundan sekiz yıl dört ay hapse karar verilmişti. Gerekçeli kararda, sanığın “Yeni ev yapmamı kıskandıkları için iftira atmış olabilirler” şeklindeki savunmasına itibar edilmedi. Kararda, “sırf ev yapılmasını kıskandıkları için ailenin çocuklarının psikolojisini örseleyecek böyle bir iddiada bulunmayacağı, çocuğun yaşı itibariyle olayları kurgulayamayacağı ve iftira atmayacağı” belirtildi.     

Gerekçeli kararda, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ve ATK 6. İhtisas Kurulu’nun raporlarına göre de anlaşılacağı üzere mağdur çocuğun ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Sanık P.İ.Ö., ifadesinde, “Çocuğa dokunmadığını, masum olduğunu, yeni ev yapması nedeniyle kendisini kıskandıkları için iftira atılmış olabileceğini savunmuşsa” da hem raporlar, hem de tanıkların anlatımlarıyla suçlu olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Ev yaptığı için iftira atıldığı iddiası geçersiz sayılan kararda, “Sanığın savunmasında belirttiği gibi sırf ev yapmasını kıskandığı için katılanların, çocuklarının psikolojisini örseleyecek böyle bir iddiada bulunmalarının hayatın olağan akışına uygun olmadığı, mağdurun yaşı göz önüne alındığında bu olayları kurgulamasının, iftira kastı ile hareket etmesinin mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır” denildi. 

ÇOCUĞUN RUH SAĞLIĞINDA KALICI HASAR

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde infiale yol açan ve Radikal’in adım adım takip ettiği çocuk tacizi davası 2012 yılına dayanıyordu. İddialara göre, bugün 9 yaşında olan İ. adlı kız çocuğu “Dede” diye seslendiği 68 yaşındaki P.Ö.A. tarafından birden çok kez cinsel istismara uğramıştı. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden çocuk için verilen raporda, “Ruh sağlığı bozulmuştur” denilmişti. İddianamede; şüphelinin “çocuğa yönelik çok kez cinsel davranışlarda bulunmak suretiyle istismarda bulunduğu” sonucuna varılmıştı. P.Ö.A. hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 103/6. maddesine göre “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 15 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası istenmişti. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada İ.’nin ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde görüş verilmesi için Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’ndan rapor istenmişti. Raporda, İ.’de “mağduru bulunduğu olaydan kaynaklanmış ruh sağlığını bozacak mahiyette olan, ‘travma sonrası stres bozukluğu’ denilen psikiyatrik bozukluğun tespit edildiği” vurgulanarak, “ruh sağlığının kalıcı ve sürekli olarak bozulduğu” anlatıldı.

Dava sürerken, bir kadın derneği ilçede stant açıp P.Ö.A.’nın tutuklanması için imza kampanyası başlatırken, kampanyaya İ.’nin ailesi destek vermişti. Hakkında 28 yıla kadar hapis cezası istenen P.Ö.A. ise stantta dağıtılan bildiriyle emniyete başvurup “Toplum içerisinde aşağılanıyor, küçük düşürülüyorum; itibarım zedeleniyor” diye şikayetçi olmuştu. Bunun üzerine küçük İ.’nin babası, annesi, dedesi, babaannesi, anneannesi, halası, avukatı hakkında “hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatılmış, aile bireyleri tek tek Emniyet’e çağrılarak ifade vermişti.

Davanın son duruşması, geçen 27 Ekim’de Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü. Sanığa “çocuğun cinsel istismarı” suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Mahkeme cezayı erteleme ya da paraya çevirme yoluna gitmezken, tutuklama talebini de geri çevirmişti.


Haber: İSMAİL SAYMAZ - Radikal