Bursa'da, çocuklara cinsel saldırı suçundan iki kez cezaevine girip en son afla çıkan ve bir okulun önüne açtığı dükkanda kandırdığı çocuğa tecavüze kalkıştığı iddia edilen şüpheli hakkında 82 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre 68 yaşındaki C.M., çocuklara cinsel saldırı suçundan iki defa cezaevinde girdi. Son olarak kamuoyunda Rahşan affı olarak bilinen şartlı salıverme kanunuyla tahliye olan C.M., bir ilkokulun karşısına inşaat malzemeleri satan dükkan açtı. C.M.'nin yanında çalıştırdığı ve kandırıp evine götürdüğü çocuklara banyoda tecavüz ettiği öne sürüldü.

Son olarak C.M., evin anahtarını 5. sınıf öğrencisi bir çocuğa verip önce eve kendisinin girmesini, ardından kapıyı açmasını söyledi. Çocuk eve girdikten 10 dakika sonra gelen C.M.'nin hareketlerinden şüphelenen komşuları, daha önce çocuk tecavüzcüsü olarak bildikleri yaşlı adamı polise ihbar eti. Bunun üzerine eve baskın düzenleyen ekipler küçük çocuğu kurtarırken, şüpheli C.M.'yi gözaltına aldı. Banyoda yakalanan C.M., sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Savcılığın olayla alakalı soruşturması sona erdi. Şüpheli C.M. hakkında, 2 çocukla ilgili "cinsel istismar", 3 çocukla ilgili de "hürriyetten yoksun bırakma" suçlarından toplam 82 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Yaşından çok hapsi istenen şüpheli, önümüzdeki günlerde 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

IHA