Seyhan ilçesine bağlı Narlıca, Denizli, İsmetpaşa ve Mithatpaşa mahallelerinde çocuklara hırsızlık yaptırıldığı ihbarı üzerine Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca geçen yıl çete üyelerinin telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alındı. Teknik ve fizikî takip sonucu 9 yıl cezaevinde yatıp çıkan Yenal Y.'nin liderliğindeki çetenin, mahalledeki yoksul ailelerin çocuklarını sahiplenip, bu çocukları uyuşturucuya alıştırdıktan sonra hırsızlık, sahte altın dolandırıcılığı, uyuşturucu satıcılığı yaptırdıkları saptandı. Ayrıca, bu çocuklara, PKK yandaşlarının verdiği para karşılığı korsan gösterilerinde de polis memurlarına taş, molotofkokteyli ve el yapımı bomba attırdıkları belirlendi. 


Adana, Bursa, Diyarbakır ve Batman illerinde toplam 82 hırsızlık olayına karıştıkları saptanan çocuk taciri çeteye yönelik 16 Nisan'da yapılan operasyonda aralarında çete tarafından suça yönlendirilen 11 çocuğun da bulunduğu 20 kişi yakalandı. Çete elemanlarının ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 8 tabanca, 4 av tüfeği, 4 kuru sıkıdan dönme tabanca, bin 500 gram esrar, 150 tabanca fişeği, 40 sahte altın bilezik, 100 çift güvercin, 3 sahte altın bilezik ayar cihazı, 2 sustalı tabir edilen çakı bıçağı 1 laptop, 53 çalıntı cep telefonu, 16 çeşitli şahıslara ait tahsil edilmek üzere 45 bin lira tutarında senet ele geçirildi. 


Çocuklar ailelerine teslim edilirken, çete lideri Yenal Y., yardımcıları Burhan D. ve Orhan Karaaslan, tutuklandı. 6 çete üyesi ise serbest bırakıldı. 3'ü tutuklu 9 çete üyesi ile ilgili sürdürülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı, çete üyeleri hakkında 'insan ticareti yapma, 18 yaşını doldurmamış kişilere karşı insan ticareti' suçlarından Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, Yenal Y. ile yardımcısı Burhan D.'ın 132'şer yıl, Yahya K.'nın 96 yıl, Orhan K. ile Numan T.'ın 48'er yıl, Yahya K. ve Atilla A.'ın 24'er yıl, Muharrem Ö. ve İhsan T.'ın ise 12'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi. Çocuk taciri çete üyeleri önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.



Zaman