Adana'da 154 sivil toplum örgütününreferandumöncesi oluşturduğu Anayasa değişikliğine evet platformu, suçlayıcı açıklamalardan dolayı Çölaşan'a dava açacak.

Platform sözcüsü Bekir Fevzi Yıldırım, evet oyu veren yüzde 58'in hıyanet içinde olduğunu ifade edenTansel Çölaşaniçin hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi. Çölaşan'ı özür dilemeye çağıran Yıldırım, "Kimse başkasını hainlikle suçlayamaz." dedi.

Memur Sen Şube Başkanı Ali Uslu ise anayasa değişikliğine başından beri destek verdiklerini ifadede ederek, birilerinin toplumun değerlerine hakaret etmeyi kendilerine şiar edindiğini dile getirdi. Uslu, "Yine dağdaki çobanın oyu ile benim oyum bir olmasın diyenlerin bugün halkın yüzde 58'ine yakıştırmada bulunması son derece yanlıştır. Tansel Çölaşan'ı hanımefendilik sıfatına yakışır şekilde halktan özüre çağırıyoruz" diye konuştu.

Anayasa Değişikliğine Evet Platformu üyesi Avukat Yusuf Özer, kendisinin de değişiklik için evet oyu kullandığını hatırlattı. Evet diyenlerin gaflet dalalet ve hıyanetle suçlanmasının milyonlarca vatandaşa açıkça hakaret olduğunu anlatan Özer, bu konuşmanın toplum arasında kin ve nefreti körükleyerek düşmanlığa tahrike de sebep olduğunu, savcıların bu hususu dikkate alarak soruşturma başlatmaları gerektiğini bildirdi. Özer şunları kaydetti: "Şuna çok üzülüyorum.DanıştayBaşsavcılığı, Danıştay üyeliği, hakimlik, savcılık yapmış birinin bu sözleri söylüyor olabilmesinden bir hukukçu olarak utanç duyuyorum. Siz anayasal bir hakkınız olan oy hakkını kullandınız diye nasıl ihanetle suçlanabilirsiniz. Bunun cevabı öncelikle bu talihsiz beyanı sarf eden kişinin özür dilemesiyle biraz yatışacaktır. Tansel Çölaşan'dan özür bekliyorum."

Çölaşan'ın yaptığı talihsiz konuşmadan dolayı Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Özer, Çölaşan'ın yıllardır içinde görev yaptığı yargı camiasından da hak ettiği cevabı alacağını dile getirdi. Davaların uzun sürdüğünü vurgulayan Özer, "Artık milleti hakir gören, demokrasiden nasibini alamamış zihniyetin yargı kararıyla da mahkum olabilmesi için dava 3 yıl da sürse 5 yıl da sürse sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi. 



CİHAN