Adana Valisi İlhan Atış, geçtiğimiz günlerde Adana'nın Kozan ilçesine bağlı dağ köylerini ziyaret ediyor.Kalkamuç sakinleri ise yağmura ve soğuk havaya rağmen valiyi görmek için okulun bahçesini doldurdu. 87 yılda ilk kez bir vali geleceği için genç-ihtiyar, erkek-kadın herkes okulun bahçesine geldi. Bazı engelli vatandaşlar bile yağmura rağmen ilk kez vali görmek için okulun bahçesinde yerini aldı. Vali Atış'ı en çok görmek isteyenler ise köyün kadınları oldu. Kadınlar yağmura rağmen ayaklarında terliklerle çamurlu yollara bata çıka okul bahçesini doldurdu. Vali Atış, yollar bozuk olduğu için biraz gecikmeli gelince köylüler yağmura tutuldu. Bu nedenle köylüler okulun bahçesinde odun yakarak vali gelene kadar ısınmaya çalıştı. Özellikle yaşlı ve çocuklar ateş başında toplanarak kendini soğuktan korumaya çalıştı.

Valiyi bekleyen 75 yaşındaki Elif Umar, "3 saat bekledik vali ondan sonra geldi. 75 yıllık hayatımda ilk kez vali görüyorum. Onu görmek için çok üşüdüm ama onu görünce çok mutlu oldum. Valinin gelişi köyümüze hayırlı uğurlu olsun" dedi. 82 yaşındaki Eşe Başarı ise çok üşüdüğünü belirterek, "Hayatımda ilk kez vali gördüm. Daha önce köyümüze hiç vali gelmemişti. O da bizim gibi birisiymiş" diye konuştu.

Vali Atış, önce Kalkumaç Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri ile uzun uzun sohbet etti. Ardından dışarı çıkan Atış, köylü kadınlarla tek tek ilgilenip onlarla sohbet etti. Atış, bir bebeği kucağına alarak onu sevdi. Kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Köylü kadınlar Atış'a ceviz hediye etti. (samanyoluhaber.com)