Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir yıl önce kendilerine gelen ihbar üzerine çalışma başlattı. Bir yıl boyunca süren fiziki ve teknik takibin ardından İstanbul’da 6 ayrı ilçede faaliyet gösteren bir şebekenin izine ulaşıldı. 4 Ocak 2011’de Üsküdar, Maltepe, Şişli, Fatih, Ümraniye ve Beylikdüzü’nde tespit edilen adreslere operasyon düzenlendi. Baskında aralarında emekli askerlerin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 3 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek, boş kovan, 1 laptop ve 2 harddisk ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şebekenin elebaşılığını emekli binbaşı C. Ö.’nün yaptığı ortaya çıktı. Zanlıların 2007 yılından bugüne kadar tarihi eser kaçakçılığı, sahte çürük rapor aldırılması, hafriyat alanlarında usulsüz olarak çalışılması ve hukuka aykırı şekilde iş takibi yapılması gibi 10 ayrı suça karıştığı tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 8 zanlı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.
İşte zanlıların karıştığı belirlenen olaylar:
* Bursa’da bir kişinin yağma ve tehdit edilmesi.
* İstanbul’da iki kişinin yağma amaçlı tehdit edilmesi. * İstanbul’da bir kişinin dolandırılması.
* İstanbul’da bir kişinin takip edilerek tehsilata teşebbüs edilmesi.
* İstanbul’da bir kişinin darp edilmesi.
* İzmir ve İstanbul’da bir kişinin yağma amacıyla takip edilmesi.
* İstanbul’da bürokratik bağlantıların kullanılarak hukuka aykırı eylemlerin örtülmesi ve görevin kötüye kullanılması suretiyle iş takipçiliği yapılması.
* İstanbul’da harfiyat döküm alanlarında usulsüz çalışılması.
* Çeşitli illerde suç örgütütün tarihi eser kaçakçılığı yapılması.
İstanbul’da vatandaşlara askere gitmemeleri için sahte çürük rapor aldırılmasını sağlayarak menfaat temin edilmesi.



Vatan