Sanıkların duruşma salonuna giriş çıkışlarını yaptıkları salona giren Timuroğlu, ani bir hareketle Yıldırım'a doğru koşmaya başladı. Saldırıyı fark eden jandarma ekipleri sanık Timuroğlu'nu tutmaya çalıştı. Ancak Timuroğlu jandarma ekiplerince yakalanmadan Yıldırım'a yumruk savurdu. Yıldırım'ın eğilmesi üzerine yumruk sırtına isabet etti. Olaya hemen müdahale eden ekipler Timuroğlu'nu yakaladı. 

Jandarma ekipleri Timuroğlu ve Yıldırım'ı ayırırken sanık bölümünün arka tarafında oturan diğer Danıştay dosyası sanığı İsmail Sağır da Yıldırım'a saldırmaya kalkıştı. Normal günlerde tutuklu sanık bölümünün ön kısımlarında oturan Sağır'ın, saldırıdan önce Yıldırım'ın yakınlarındaki bir koltuğa oturması da dikkat çekti. 

Sağır'ın teşebbüsü Jandarma ekiplerince engellendi. Sağır'ın iki elini arkasında birleştiren askerler yerinden hareket etmesine de mani oldu. 
Bu sırada Cumhuriyet gazetesine molotof atma eylemine ilişkin dava dosyasının sanığı Bedirhan Şinal'e refakat eden jandarma erleri ile uzman çavuş da sanıkları yatıştırmak için yerlerinden ayrıldı. Bu sırada boşta kalan Şinal'in, Osman Yıldırım'a doğru fırlatmak üzere bir sandalyeyi kaptığı gözlendi. Ancak jandarma görevlileri Şinal'in bu saldırısını da engelledi. Timuroğlu duruşma salonundan çıkarıldı. 

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, kavga sebebiyle duruşmaya ara verdi. Timuroğlu salondan çıkarıldıktan sonra Osman Yıldırım jandarma ekiplerince güçlükle sakinleştirildi. 5-6 kişilik asker ekibi tarafından duruşma salonundan çıkartılmaya çalışılan Yıldırım, kendisine saldıran Timuroğlu ve Sağır'a ağır küfürler etti. 

Öte yandan, davanın 20 Ocak 2012 tarihli duruşmasında sanıkların ihtiyaç için duruşma salonundan çıktıkları bölümde meydana gelen gürültü sesinin de yine Osman Yıldırım ile diğer Danıştay sanıkları arasında çıkan tartışmadan kaynaklandığı öğrenildi. Sanıkların birbirine saldırmaları üzerine tutanak tutulduğu, her iki tarafın da kendilerine yönelik küfür edilmesi ve kendisini korumak için karşı koyduğunu söyledikleri öğrenildi. 

Davanın tutuklu sanıklarından Alparslan Arslan, Osman Yıldırım ve Bedirhan Şinal, tutumları ve diğer sanıklar ile ilişkileri nedeniyle 3'er jandarma askeri ve birer uzman çavuş nezaretinde duruşma salonuna getirilip götürülüyor. Bu sanıklar, duruşma sırasında da sanık bölümünde en arka sıralarda yine aynı koruma çemberinde oturtuluyordu. 



(CİHAN)