Birinci Ergenekon davasının 167. duruşması başladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmada, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli tuğgeneral Veli Küçük, Alparslan Arslan ve Perinçek'e fiili saldırıda bulunduğu için verilen men cezası nedeniyle bir süredir duruşmalara katılamayan Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 18 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmaya, tutuksuz sanık gazeteci Güler Kömürcü Öztürk de geldi. Tutuklu sanıklardan Hayrettin Ertekin, Erkut Ersoy, Nusret Senem ve Ergün Poyraz ise duruşmaya katılmadı.


Veli Küçük'ün avukat kızı duruşmada fenalaştı

Duruşmada söz alan tutuklu sanık İsmail Yıldız, Danıştay saldırısıyla ilgili yeni iddialarda bulunarak, ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mustafa Levent Göktaş'ın bu saldırıyla bağlantısı bulunduğunu savundu.

Tetiği çeken asıl katilin tutuklu sanıklardan Oktay Yıldırım olduğunu ileri süren Yıldız, bu cinayeti İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in organize ettiğini iddia etti.
Yıldız, Oktay Yıldırım'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan el bombalarını Fındıklı'da Ali Fuat Yılmazer'e verdiğini öne sürdü.

İsmail Yıldız, mahkemenin nüfus işleri müdürlüğüne yazı yazarak, son 6 yılda bu davanın sanıklarından hangilerinin kimlik bilgilerinin değiştirildiğini sorması gerektiğini söyledi.
Başkan Şengün'ün ''Nereden biliyorsun'' diye sorması üzerine Yıldız, ''Stratejistim'' dedi.
Şengün de bilgisinin nereden kaynaklandığını sorarak, söyleyeceklerini yazılı olarak mahkemeye vermesini istedi.

Yıldız'ın iddialarını ısrarla sürdürmesi üzerine Mahkeme Başkanı Şengün, ''Tamam. Ne sorunun varsa yazıya dök'' diyerek Yıldız'ı yerine oturttu. Daha sonra, tanık Salih Yaşar'ın dinlenilmesine başlandı.


AA