İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu  savcılarından Hikmet Pak ve Bülent Başer tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz darbe  girişiminde görevlendirildiği belirlenen Hava Harp Okulu öğrencilerine yönelik  yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan 180 sayfalık iddianamede, 70 Hava Harp  Okulu öğrencisi, bu öğrencilerden sorumlu 3 rütbeli komutan ile şoför olarak  görev yapan 2 er "şüpheli" sıfatıyla yer aldı. Soruşturma kapsamında 69 öğrenci ile 3 rütbelinin tutuklandığı, bir  öğrenci ile 2 erin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedilen  iddianamede, tüm şüpheliler hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye  Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen  yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye  teşebbüs etmek'', ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini  ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya  tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "cebir ve şiddet kullanarak  Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını  kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından ağırlaştırılmış  müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede ayrıca öğrenci ve rütbeli askerlerin ''silahlı terör  örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar, diğer 2 erin ise  "örgüte üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçundan 5 yıldan onar yıla kadar  hapsi talep edildi.  Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame İstanbul 24.  Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkeme heyeti, 15 gün içerisinde iddianamenin  kabulü veya reddi yönünde bir karar verecek. İddianamenin kabulü halinde  şüpheliler hakim karşısına çıkacak.