KAYSERİ - Eskişehir'de geçen yıl 2 Haziran’da Gezi Parkı protestoları sırasında saldırıya uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili açılan davanın görüleceği Kayseri’de bugünkü ilk duruşma öncesi güvenlik önlemleri alındı. Kayseri Adliyesi önünde TOMA'lar ve binlerce polis nöbette, kent dışından gelen otobüsler ise durduruldu, içindekiler tek tek arandı. Bir otobüsün üzerine aranmayı önlemek için esprili bir dille ''İHH ve MİT'e aittir'' diye yazıldığı görüldü.

Kentte her türlü gösteri valilik tarafından yasaklandı. Yaklaşık 2 bin polis memuru, 2 TOMA ve bir polis helikopterinin görev yapacağı duruşma öncesi, şehrin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kuruldu. Davada 1’i polis olmak üzere 5’i tutuklu 8 kişi kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10 yıl ile ömür boyu hapis arasında ceza istemiyle yargılanacak.

KAYSERİ’YE 9 OTOBÜS

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili 5’i tutuklu 8 sanığın bugün Kayseri’de yapılacak olan ilk duruşması izleyecek olanlar Eskişehir’den 9 otobüsle Kayseri’ye hareket etti.  Yaklaşık 300 kişi dün akşam saat 22.00 sıralarında Eskibağlar Mahallesi Espark Alışveriş Merkezi önünde toplandı. Kalabalık sık sık 'Ali İsmail Korkmaz onurumuzdur', 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' şeklinde slogan attı. Eskişehir'in yanı sıra, İstanbul, Ankara, Bursa ve Mersin'den de otobüsler Kayseri'ye hareket etti.

OTOBÜSLERDE ARAMA

Birçok kentten duruşmayı izlemek için otobüslerle Kayseri'ye doğru  yola çıkan vatandaşlar, kentin girişinde durdurularak aranıyor.

Sosyal medyada ise Ali İsmail Korkmaz davası için Kayseri'ye gelen otobüslerde güvenlik güçlerinin arama ve kimlik kontrolü yaptığı anlara dair kareler paylaşılıyor.

ADLİYE ÖNÜNDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kayseri'de sabah saatlerinde Adliye önünde de çok yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis araçları ve TOMA'ların beklediği görüldü.