Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince verilen birleştirme kararına yapılan itiraz üzerine Diyarbakır'a gönderilen dava dosyasındaki incelemesini tamamladı.
    
Mahkeme, sanık Cihaner'in avukatı Turgut Kazan ve davanın müştekisi Ahmet Demir'in, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in ''Terör örgütü üyesi olmak'' suçlamasıyla yargılandığı dava dosyasının, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yürütülen ve sanıkları arasında Kurmay Albay Dursun Çiçek'in de bulunduğu ''İrtica ile mücadele eylem planı'' dava dosyasıyla birleştirilmesi kararına yaptıkları itirazı reddetti.
    
Mahkeme, tarafların, mahkemenin vermiş olduğu birleştirme kararına itirazıyla ilgili bir hüküm bulunmadığı gerekçesiyle itirazı reddettiğini açıkladı.
    
Mahkeme ayrıca bazı sanık avukatlarının, sanıkların tutukluluk halinin kaldırılması yönündeki talebini de kabul etmedi. Dosya özel kuryeyle davanın görüldüğü Erzurum'a gönderilecek.
    
Cihaner'in avukatı Kazan, bir süre önce yaptığı açıklamada, dosyanın Yargıtaya gönderilmesini riske atmamak için tutukluluğun devamına itiraz etmediklerini belirtmişti.


AA