Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde 2011 yılındaki "sivil itaatsizlik" eyleminde Belediye Meydanı'nda 70- 80 kişiyle cuma namazı kıldığı fotoğrafla tespit edilen ve fotoğrafı iddianamede "19 numaralı delil" olarak gösterilen BDP'li Doğubeyazıt Belediye Meclisi üyesi Nuri Çelik, "Namaz kılmak suç mu?" dedi. Çelik, "Ben ne Öcalan için, ne PKK için, ne KCK için, ne de devlet için namaz kılıyorum. Allah rızası için namaz kılıyorum" diyerek kendini savundu.

Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nden devam eden 15 yıl hapis istemli, 21'i tutuklu 35 sanıklı Doğubayazıt KCK davasında, ifadelerinin alınmasına üçüncü günde devam ediliyor. Tercüman eşliğinde Kürtçe savunma yapan tutuklu sanıklardan Doğubayazıt Belediye Meclis üyesi Nuri Çelik, iddianamede yer alan sivil itaatsizliğin sembolü haline getirilen demokratik çözüm çadırı önüne serilen naylon üzerinde 29 Nisan 2011 günü Doğubayazıt Belediye Meydanı'nda 70- 80 kişiyle cuma namazı kıldığı fotoğrafla tespit edilen ve fotoğrafı iddianamede "19 numaralı delil" olarak suç unsuru olarak gösterildiğini anımsattı.

Namaz kılmanın suç olmadığını belirten Çelik, "Bir insanın namaz kılması nasıl oluyorki suç olarak gösteriliyor. Abdullah Öcalan'ın talimatı ile namaz kıldığım iddia ediliyor. Ben ne Abdullah Öcalan için, ne PKK için, Ne KCK için, ne de devlet için namaz kılıyorum. Allah rızası için namaz kılıyorum. Burada görüyorum ki benim inancım yargılanıyor. Bu beni üzüyor, yaralıyor" dedi.

Öte yandan, sanıkların tercümanlığını yapan Ümit Demirhan'a bir kişinin savunmasının yaklaşık 1 saat sürmesi üzerine yorulunca sandelye verildi. Yasa gereği tercümanla ifade vermek isteyenlerin ücretini kendi ceplerinden ödemeleri gerektiğini anımsatan Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Ümit bey sen adam başı tercüme için 50 lira alacaktın, köşeyi dönerdin. Girişte alacaktın yoksa çıkışta biraz zor" diye espri yaptı.