Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, başvuruları olumlu sonuçlanan ilahiyat fakültesi öğrencilerinin mezuniyet törenine katıldı.

MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uzaktan Eğitim Programı Mezuniyet Töreni'ne, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Bülent Çiftçi, akademik ve idari personeli ile mezunların aileleri katıldı.

Malkoç, törende yaptığı konuşmada KDK'nın anayasal bir kurum olduğunu ve yeni kurulduğu için çok bilinmediğini söyledi.

KDK'nın, idarenin zaman zaman kendine göre doğru ama vatandaşa göre haksız uygulamalarını denetleyerek düzelten bir kurum olduğunu belirten Malkoç, kuruma başvurunun kolay olduğunu ifade etti.

Malkoç, vatandaşların, internet ortamının yanı sıra faks, mektup ve dilekçe ile başvuru yapabileceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Başvurularınızda mahkemelerde olduğu gibi pul veya harç parası almayız. Sorunlarınızı 6 ay içerisinde çözeriz. Kamu Denetçiliği Kurumu olarak 6 ay içerisinde karar verme mecburiyetimiz var. Kolay ve parasız başvuruyorsunuz ve hızlı çözüm buluyoruz. En önemlisi idareyle sizin aranızı buluyoruz. Biz, idareyle sizin aranızda köprüyüz. Sizlerin avukatı gibiyiz. Hakkını veren bir avukatlık ve ücretsiz. Derdi olan olursa, mutlaka mahkemeye gitmeden bize başvursun."

Mezuniyet törenine gelme nedenini de anlatan Malkoç, şöyle konuştu:

"Mezun olan arkadaşlarımızın diplomasında 'Uzaktan Eğitim Programı' diye bir ibare yer alıyordu. Öğrenciler, diplomasında bu ibarenin yer almasını istemedikleri için Kamu Denetçiliği Kurumuna başvurdu. Kamu Denetçiliği Kurumu olarak olayı incelerken, bazı kurum ve kişilerle temasa geçtik. Bu temaslar neticesinde diplomadan bu ibarenin kaldırılmasına karar verildi. Bunun sonucunda öğrenciler mezuniyet törenine katılmamı istedi."

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mesut Okumuş da öğrencilerinin mezuniyetinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Hocalar için yetiştirdikleri öğrencilerinin bir gün hocalığı tercih etmesinin en büyük bahtiyarlık olduğunu aktaran Okumuş, "Yeni ilahiyatçıları kazanmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim ve öğretimde kadromuzun gelişmesinden dolayı mutluluk duyuyorum. Mezun olan arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum." dedi.